joomla eller wordpress

WordPress eller Joomla

WordPress vs Joomla: Hvilken CMS du skal vælge til din hjemmeside?

Dette spørgsmål stilles af mange mennesker, der skal vælge software til en hjemmeside med CMS.

Valg af et Content Management System (CMS) er en vigtig beslutning, der kan have store følger for dit websted. Der er et antal tilgængelige, hver med deres egne fordele og ulemper, og fanatiske fanbaser trækker til deres valgte platform. Når det er sagt, er der to platforme, der skiller sig ud blandt pakken, der kan sammenlignes direkte: WordPress vs Joomla.

Begge platforme er kendt for deres brugervenlighed, omfattende tilpasnings muligheder og aktive lokalsamfund. Mens WordPress og Joomla har deres respektive fordele og ulemper, kan de begge ansættes til at bygge moderne, funktions-fyldte hjemmesider – så hvordan skal du vælge, hvilken der passer til dig?

joomla eller wordpress

Bare rolig! Vi er her for at hjælpe dig!

  1. Søgemaskineoptimering
    Hvis vi sammenligner mulighederne for søgemaskineoptimering (SEO) fra begge platforme ud af boksen, tager Joomla en lille fordel, hvilket gør det muligt for sine brugere at indstille metabeskrivelser og nøgleord for nye artikler, som sådan:

Et skærmbillede af Joomlas metaindstillinger.
Når det er sagt, er de sande SEO-muligheder på begge platforme ikke umiddelbart synlige, medmindre vi ser på de plugins eller udvidelser, der er tilgængelige til opgaven. På WordPress ‘side har vi det utroligt populære Yoast SEO-plugin – det er magtfuldt, tilbyder masser af funktioner, og det bedste af alt, enhver kan gribe det i løbet af få minutter.

2. Sikkerhed
Når det kommer til sikkerhed, er ethvert cms-system kun så stærkt som det svageste led – så spørgsmålet er: hvilken platform er mere sikker?

På grund af sin popularitet har WordPress et kæmpe mål på ryggen, når det kommer til sikkerhedssårbarheder. Hver WordPress-installation er unik takket være de tusinder af plugins (der er et plugin til alt, fra at lave diagrammer til at bruge svine-latin) og temaer, der er tilgængelige for CMS.

Selvom dette er et klart positivt, er det også et mareridt fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt – det er umuligt at sikre, at hvert plugin anvender passende sikkerhedsstandarder og forbliver kompatibel med nyere versioner af platformen.

Desuden leveres WordPress ikke med grundlæggende funktioner, såsom at tvinge en Secure Socket Layer (SSL) -forbindelse på sit dashboard – du skal ændre dens kernefiler for at aktivere den – eller To-Factor Autentificering (2FA). Faktisk er de fleste af dets avancerede sikkerhedsfunktioner helt afhængige af plugins.

På den anden side skifter Joomla med både en mulighed for at tvinge forbindelser over SSL og en anden til 2FA. Derudover tilbyder det sit eget sæt af sikkerhedsudvidelser, og dets udviklere vedligeholder en liste over disse udvidelser med kendte sårbarheder.

Et skærmbillede af Joomlas Force HTTPS-indstilling.
Runde to af WordPress vs Joomla går til Joomla.

Wordpress eller joomla

3. Tilpasningspotentiale
Vi har allerede dækket noget grundlag, hvad angår WordPress-plugins og Joomla-udvidelser. Begge CMS’er har deres egen liste over plugins til de mest tænkelige anvendelsessager – selvom WordPress vinder hænderne ned på grund af det ringe antal.

Når vi ser på de øverste plugins på hver respektive CMS, føler vi imidlertid, at WordPress ’tilbud har en større subjektiv’ tilpasning ‘.

Gå videre, når det kommer til at tilpasse dit websteds stil, er der WordPress-temaer på den ene side og Joomla-skabeloner på den anden, og den samme historie gentager sig selv her som med plugins. Ikke kun er det lettere at finde WordPress-temaer i høj kvalitet, men de tilbyder også ofte et højere niveau af support og en overvejende bedre oplevelse.

Runde tre går til WordPress.

4. Indholdsstyring og potentiale
Både WordPress og Joomla er komplekse CMS’er, der gør det muligt for brugere at oprette og administrere næsten enhver type websted. Selvom WordPress ofte er forbundet med enkle blogs, er det også en fantastisk løsning til destinationssider og endnu mere komplekse websteder.

På den anden side er Joomla kendt for sin kompleksitet – skønt den tilbyder noget fantastisk dokumentation. Et websted, der er bygget med Joomla, kan udvikle sig til alt, hvad det vil, men læringskurven er meget stejlere for brugere uden erfaring med webudvikling.

På trods af at det er ens, når det kommer til et stort potentiale, er det rimeligt at sige, at WordPress gør det muligt for sine brugere at administrere deres indhold med relativ lethed. Enhver kan installere platformen og hente, hvordan man opretter indlæg, sider eller tilpassede indlægstyper inden for få minutter, mens Joomla er mindre tilgivende.

I betragtning af alt dette skal vi tildele den sidste runde af WordPress vs Joomla til førstnævnte, som giver den samlede konkurrence til WordPress!

Konklusion
På nogle måder er Joomla mere fleksibel end WordPress. Det tilbyder et utroligt tilpasse ligt system, der kan tage næsten enhver form, du ønsker, og det giver dig mulighed for at implementere mange små tilpasninger uden at stole på udvidelser. Imidlertid kan der mellem WordPress vs Joomla kun være en vinder, og kronen skal gå til WordPress.

Det slår Joomla ud, når det kommer til SEO, tilpasnings muligheder og indholds styring – så valget er klart. Desuden er WordPress bare enklere at hente til nye brugere, og dens popularitet giver det den ekstra fordel for at give brugerne en bedre supportstruktur – det er kirsebærret oven på WordPress sundae.

Har du nogle spørgsmål. Er du i tvivl om, hvilket CMS vil være bedst for dig? Skriv til os i dag. Vi vil meget gerne hjælpe dig 🙂


    About the author: admin

    I am an IT engineer with over 12 years of experience in the field of creating websites. I specialize in WordPress and Joomla CMS websites. I speak five human languages: Polish, English, Danish, Spanish and German and 4 programming languages: CSS3, HTML5, PHP and JS. I do things that I like and I like things that I do. I always look towards the sun, thanks to that I never see the shadow. I live with my husband and our twins on the south coast of Denmark, but remotely, I work with clients around the world.