google adwords vs seo

Hvad er forskellen mellem SEO og Google AdWords-annoncer

SEO vs. AdWords

Hvad er forskellen mellem grundlæggende internet marketingværktøjer?
Vi bruger ofte udtrykket positionering til at referere til både SEO (positioneringstjeneste) og AdWords (Google Ads). I mellemtiden er dette to helt forskellige webstedspromoteringsværktøjer, der bruges til at nå forskellige mål. Før du beslutter dig for at vælge et specifikt værktøj, skal du kontrollere, hvilket der bedst passer til dine virksomheds behov og forventninger.

SEO optimering


SØGEOPTIMERING

Den vigtigste opgave med positionering – som SEO-aktiviteter ofte kaldes – er at forbedre synligheden (positionen) af et givet websted for udvalgte nøglefraser i organiske søgeresultater.


GOOGLE ADS

Google Ads er et omfattende annoncesystem, hvorunder annoncer vises både i søgemaskinen såvel som på websteder, der tilhører Google-partnere. Den mest populære form for Goole-annoncer er sponsorerede links (såkaldt AdWords), dvs. tekstannoncer, der er synlige i Googles søgeresultater.

Planlægning af marketingaktiviteter online, skal du svare på nogle vigtige spørgsmål:

  1. Har vi råd til at vente på effekterne af positionering?

  2. Hvor længe ønsker vi at markedsføre webstedet?

  3. Hvem ønsker vi at nå?

  4. Hvilke funktioner skal vores målgruppe mødes?

  5. Er det tilbud, vi gerne vil fremme sæsonbestemte eller ændre ofte?

  6. Hvilke midler kan vi bruge til månedlig promovering af webstedet?

Når vi kender svarene på ovenstående spørgsmål og karakteristika ved individuelle værktøjer (dvs. organiske positionering og sponsorerede links-kampagner), kan vi tage en beslutning om, hvordan vi promoterer vores hjemmeside. Det er værd at huske, at de bedste effekter er bragt af en dygtigt udviklet marketingstrategi, der bruger fordelene ved begge værktøjer.

Umiddelbar virkning vs. langvarig effekt

google adwords

På grund af driftsspecifikke forhold giver sponsorerede links virkninger i form af synlighed på websitet i Googles søgeresultater på kampagnestart. Du skal vente meget længere på virkningerne af organisk positionering, nogle gange endda flere uger, men det er mere langvarigt. Blandt eksperter, der undersøger internetbrugeres adfærd, er der også stemmer, der mener, at links, der er synlige i organiske søgeresultater, behandles af potentielle kunder som mere relevante end dem, der er synlige inden for sponsorerede links.

Hvad bestemmer prisen for at klikke på en annonce?

clcikKort sagt afhænger af prisen for et enkelt klik på en annonce af kvaliteten af ​​annoncen. Google belønner kvaliteten af ​​reklamemeddelelsen, hvorfor klik på annoncer med et højkvalitetsindeks er relativt billigere end klik på annoncer med en lavere værdi af dette indeks. Derudover vises “gode” annoncer højere i Google AdWords-søgeresultater.

Spørgsmålet om at bestemme prisen for et enkelt klik på en annonce, der vises for en given nøglefrase, er naturligvis meget mere kompliceret. Der tages højde for CPC-maksimumværdien, dvs. den højeste pris, som en annoncør er i stand til at betale pr. Klik, såvel som mængden af ​​kvalitetsindeks, som består af forskellige faktorer, der er vurderet af Google – søgeordsrelevans, annoncetekstrelevans, målwebstedskvalitet, forudsagt forhold klikfrekvens. Alt dette betyder, at den ene annoncør kan betale mindre for et klik, og den anden betale mere.

Kampagnens varighed

seo optimering

I tilfælde af sponsorerede links afhænger kampagnens varighed af kampagnens varighed. Efter kampagnens afslutning forsvinder tjenesten straks fra puljen med sponsorerede links, og derfor ophører linket med at være synligt i søgemaskinen. Placeringen af ​​organisk stof er lidt anderledes. Dens virkning vedvarer selv efter at den aktive promovering af webstedet er afsluttet. Én gang, når SEO-aktiviteter endnu ikke var så intensiveret, og søgemaskinealgoritmer ikke ændrede sig med så høj frekvens, varede virkningerne af organisk positionering op til flere måneder. Naturligvis var alt afhængig af konkurrenceevnen for udvalgte nøglefraser og SEO-aktiviteter på konkurrerende websteder.

Kampagneomkostninger

emarketingGoogle AdWords-kampagner er PPC (betaling pr. Klik) -kampagner. Dette betyder, at vi kun betaler for reklamen, når den “klikkes” af browserbrugeren. Omkostningerne ved et klik er forskellige og afhænger af en given sætnings konkurrenceevne.

I tilfælde af organisk positionering betaler vi omkostningerne ved SEO-værker, men vi betaler ikke for enkelte klik på linket til vores hjemmeside. Indtil for nylig var den mest populære form for afvikling af positioneringstjenester afvikling med virkning – dvs. SEO-agenturet opkrævede det aftalte gebyr kun, når det promoverede websted besatte et specifikt sted i søgeresultaterne. I øjeblikket bliver abonnementssystemet mere og mere populært.

Målgruppe

Organisk positionering gør det muligt at nå internetbrugere, der har indtastet en bestemt forespørgsel eller sætning i søgemaskinens forespørgselsvindue. De kan være både potentielle kunder og mennesker, der søger information om et givet produkt / service. Webstedsejer har ingen indflydelse på deres alder, køn eller bopæl. Bopæl er især vigtig for tjenester, der leveres lokalt. AdWords-kampagnen giver os meget flere muligheder på dette område. I sandhed fungerer kampagnen med sponsorerede links, der er synlig i resultaterne af en internetsøgemaskine, også baseret på internetbrugeres forespørgsler, men ved at bruge AdWords, der er målrettet mod annoncenetværket, dvs. websteder, der samarbejder med Google, kan vi præcist bestemme gruppen af ​​adressater til annoncen – kvinder eller mænd i en bestemt alder og med specifikke interesser. Desværre, også i dette tilfælde, er målretningen ikke fuld – ved at dirigere kampagnen til reklamenetværket, kan vi aldrig være sikre på, om potentielle modtagere er interesseret i vores tilbud. Derfor beslutter de fleste investorer AdWords-kampagner baseret på links, der er synlige i søgemaskinen for givne nøglefraser.

Ovenfor har vi kun diskuteret de markante forskelle i positionering og Google Ads-kampagner. I praksis er disse forskelle meget mere, og deres viden er med til at fremme den valgte onlinetjeneste endnu mere effektivt.

Har du spørgsmål om søgeoptimering, vil du bestille webstedsanalyse, webstedsoptimering eller AdWords-kampagner? 

Skriv til os, og om få et super tilbud!


    About the author: admin

    I am an IT engineer with over 12 years of experience in the field of creating websites. I specialize in WordPress and Joomla CMS websites. I speak five human languages: Polish, English, Danish, Spanish and German and 4 programming languages: CSS3, HTML5, PHP and JS. I do things that I like and I like things that I do. I always look towards the sun, thanks to that I never see the shadow. I live with my husband and our twins on the south coast of Denmark, but remotely, I work with clients around the world.