Hvad koster en hjemmeside ?

På en måde at spørge “hvor meget koster et websted?” Er det lidt som at spørge “hvor meget koster et hus?”

Det vil sige, svaret afhænger meget af den person, der spørger det, og deres behov og præferencer. Hvilken placering? Hvor mange soveværelser? Hvilken stil Du får det …

Så hvor meget tror du en hjemmeside koster?

Inden vi kommer videre, lad os spille et lille spil. Hvilken af ​​disse websteder synes du koster mere? Og endnu vigtigere, hvor meget tror du, de koster? 500 kkr?  5.000 kkr?

Når det drejer sig om prisen på en hjemmeside, kan du opdele tingene i to brede kategorier:

Infrastruktur – dette er alt det underliggende, der driver dit websted. Software, hosting, domænenavn osv.
Design og funktionalitet – dette er alle de ting, som dine besøgende vil interagere med, som design af dit websted og dets funktionalitet.

Derudover er der også spørgsmålet, om du vil betale nogen for at indstille det her for dig, eller om du er glad for at gå DIY-ruten. (Do It Yourself)

Lad os først opdele de væsentlige omkostninger ved et websted (det vil sige de ting, du skal betale, hvis du gjorde det selv). Derefter diskuterer vi, hvad det kan koste, hvis du vil have nogen til at bygge en ny hjemmeside til dig.

Hvor meget koster en hjemmeside for backend-infrastruktur

Der er tre vigtigste infrastrukturomkostninger til backend, som du skal overveje, når du bygger et websted:

  • Domænenavn
  • Webstedsoftware / indholdsstyringssystem (CMS)
  • Hosting

1. Domænenavn – ca.  50 pr. År
Dit domænenavn er din hjemesidens faste adresse på Internettet – vores er coolweb.eu .

Du køber dit domænenavn fra en domæneregistrator.

De nøjagtige omkostninger for dit domæne afhænger af dit domæneudvidelse​, som er den del, der kommer efter dit navn – f.eks. “.Com”, “.net” osv. Et almindeligt “.com” -domæne koster dog normalt  50 kkr.

Du skal betale disse ca. 50 kkr hvert år for at bevare ejerskabet.

2. Webstedsoftware – et CMS systemet

​Vi anbefaler at bruge et af de førende, gratis CMS-systemer som Joomla eller WordPress. Det er ikke nødvendigt at bruge andre typer betalte løsninger.

Hvis du undrer sig, hvilken af de ovennævnte systemer du skal vælge, skal du læse artiklen: WordPress eller Joomla på vores Blog.

3. Et webhotel

Når du betaler for webhotel –  hosting, lejer du en plads på en fjern-computer til at drive din hjemmeside og gøre det tilgængeligt for besøgende fra hele verden.

Der er mange virksomheder, der tilbyder webhosting. Billig, dyrere og meget dyr. Det vigtigste er imidlertid at sikre, at hosting ikke har overførselsgrænser. Hvis der er grænser, når siden er nået grænsen, f.eks. 100 MB overførsel, indlæses siden meget langsomt. Og det vil være indtil begyndelsen af ​​den næste måned, dvs. indtil overførselstælleren er nulstillet.

Vores kunderne er meget velkommen til at  parkere hjemmeside på Coolweb-serveren for kun 300 kkr pr. År. (Og dette kommer med en gratis e-mail-adresse​)

Og nu det vigtigste spørgsmål:

Hvor meget koster en hjemmeside hos Coolweb?

Som vi allerede har nævnt, afhænger omkostningerne ved en hjemmeside af dets størrelse. For mellemstore sider kan der gives prisrammer fra 2.500 til 4.500 kkr, men alt er omsætteligt

Skriv til os, og få et uforpligtende tilbud på din nye hjemmeside. Vi garanterer den bedste pris!


    About the author: admin

    I am an IT engineer with over 12 years of experience in the field of creating websites. I specialize in WordPress and Joomla CMS websites. I speak five human languages: Polish, English, Danish, Spanish and German and 4 programming languages: CSS3, HTML5, PHP and JS. I do things that I like and I like things that I do. I always look towards the sun, thanks to that I never see the shadow. I live with my husband and our twins on the south coast of Denmark, but remotely, I work with clients around the world.